– Med OPPTUR får enda flere ungdommer oppleve gleden ved friluftslivet, og vi bidrar til at de blir kjent med turmulighetene og får en hyggelig dag sammen i naturen, sier Evy Eliassen, daglig leder i DNT Vansjø i en pressemelding.

Onsdag legger tusenvis av landets åttendeklassinger bøkene igjen i klasserommene og drar ut på en fire-fem timers tur. Gjennom et samarbeid mellom de lokale DNT-foreningene og skolen får elevene en prøvesmak på friluftslivet, uavhengig av tidligere erfaring.

Her i nærområdet arrangeres OPPTUR av DNT Vansjø. Årvolltangen har fine, lette stier og vakker natur. Vandringen starter på Storebaug og går opp til Elverhøy, 3 – 4 km, hvor elevene kan være med på kanopadling, kasseklatring, skolemesterskap i kasseklatring og tømmerstokkbæring. Mange velger også å bare kose seg med matpakka og treffe nye venner fra andre skoler.

De skolene som ligger lengst unna, som Råde, Våler og Hoppern, blir skysset med buss til og fra startsted, mens de andre som Nøkkeland, CIS, Bytårnet, Verket og Globus sykler og går.

Viktig for å inspirere unge

– Vi tror på at det man er glad i, tar man vare på! Derfor er det så viktig at vi gir ungdom ulike introduksjoner til naturen. Det er bra for den enkelte, og viktig for folks forhold til den livsviktige naturen vår både lokalt og nasjonalt, sier Evy Eliassen.