Tre elever ved Kirkeparken vgs har etablert bedriften "Gode Venner UB". De ønsker å etablere gode relasjoner mellom unge engasjerte mennesker og de eldre i vårt samfunn. Målet er på sikt å kunne skape en bedrift som utvikler og gir tjenester til eldre o.a. som måtte ha behov for deres tjenester.

De elevene som står bak etableringen, er Mia Othilde , Lily og Iselin Beving. Som mentorer har de engasjert to medlemmer fra Rygge Rotary, hhv Hans Magnus Lie og Arild Furuseth. Blant de tjenester de ønsker å tilby kan nevnes besøkstjenester, enklere hagearbeid, renhold, hjelp til handling og enklere vaktmestertjenester. Så langt består Gode Venner av 3 unge jenter, men de har håp om å kunne ansette flere etter hvert som tilbudet blir kjent og etterspørselen øker.

Gruppen har inngått samarbeid med Verdifestivalen og vil også være representert med egen stand under Mossedagene. Torsdag 13. juni inviterer "Gode Venner "til en samling for alle over 60 år på O`Leary i Dronningensgt i Moss. Her vil det bli underholdning, servering av kaffe og kaker og det vil være tilgang til bowlingbane og de varsler også om overraskelser. Ordfører Simen Nord vil også være tilstede på O'Leary. De som ønsker å delta, kan melde seg på til telefon 466 39 456 eller på mail til godevenner@gmail.com.

Sist mandag var to av gründerne, Mia O. Holm og Ililly Yusuf Ahmed på besøk hos Rygge Seniorbo. Her møtte de en gruppe interesserte beboere som fikk informasjon om tiltaket og som uttrykte stor interesse for nyskapningen. De fikk bekreftet at flere av beboerne har behov for den type tjenester Gode Venner planlegger å tilby.

Under dette møtet fikk elevene bekreftet at Halmstad nesten ikke har tilgang til kollektivtilbud. Noen har kunnet gjøre bruk av tilbudet som omtales som Flexi-bussen, men denne bussen har så stor høyde fra nederste trinnet i bussen og ned til bakken, at flere ikke kan benytte den. Noen har kontaktet busselskapet for å høre om ikke bussen kunne benytte en skammel, slik andre busselskaper gjør, men har fått beskjed om at selskapet ikke var «sertifisert for dette». Dette er noe gruppen ønsker å ta opp med busselskapet og fylkeskommunen som har ansvaret for dette tilbudet.