Moss kommune har nylig lagt ut informasjon om prosjektet Camp Munch Moss på sine nettsider.

Dette er en kunstnercamp for ungdom som skal gå av stabelen sommeren 2024, og der ungdom fra hele mossdistriktet kan søke om å få være med.

– Camp Munch Moss er for deg som er mellom 15 og 20 år, kunstinteressert og kreativ, og som holder til i regionen rundt Moss. Driver du med tegning, maling, med grafikk, foto eller skulptur? Eller er du opptatt av gatekunst? Bli med oss på en lærerik og spennende uke! skriver Moss kommune på nettsidene sine.

Målet med dette kommunale kunstinitiativet er å inspirere unge kunsttalenter til å satse på en fremtid innen kunst.

Camp Munch Moss arrangeres på Jeløy der hvor Edvard Munch både bodde og arbeidet fra 1913 til 1916. Tanken er at deltakerne skal få oppleve området akkurat slik Edvard Munch opplevde landskapet og omgivelsene.

Tema for sommerens kunstleir er trykkekunstens magiske verden.

Og på leiren vil deltakerne vil få en unik mulighet til å fordype seg i silketrykkets muligheter.

– Vi skal jobbe i store og små formater, på tekstil og papir, med mønsterdesign og illustrasjon. Midt i uken drar vi på Munch-ekskursjon til Ramme gård i Hvitsten og til Oslo. Leiren avsluttes med utstilling og åpen dag. Det blir undervisning på dagtid og masse gøy på kveldstid, skriver Moss kommune om campen som starter søndag 30. juni og varer til og med lørdag 6. juli.

Fristen for å søke er derimot 3. mai.

Undervisning av proffe kunstnere

Og skulle du trenge mer overbevisning før du søker; Camp Munch tilbyr tre ting som er nødvendig for kunstnerisk utvikling: Tid, profesjonell veiledning og et faglig program av høy kvalitet og det oppfordres til formidling og presentasjon av ferdig arbeid.

Ukeprogrammet oppfordrer også til aktiv deltakelse og intensiv jobbing, og inneholder en kombinasjon av teori og praksis, tradisjonelle metoder og nye uttrykksmuligheter.

Tanken er at deltakerne får erfare hvordan idé og uttrykk forandres ved bruk av ulike teknikker, og hvordan de kan jobbe fram et ønsket resultat.

Camp Munch skal:

  • Fremme interesse, forståelse, anerkjennelse, kunnskap om og ferdigheter innen visuell kunst.
  • Stimulere skapende evner og inspirere til kunstproduksjon i en profesjonell kontekst.
  • Tilrettelegge for selvstendige og kreative arbeidsformer og kunstuttrykk.
  • Være et springbrett for fremtidige kunstnere assosiert med kvalitet, profesjonalitet og relevans.

Søk om å bli med!

Campen i Moss har kun 20 plasser til unge lokale kunsttalenter, så her gjelder det å kaste seg rundt.

De som er heldige og blir plukket ut, får mulighet til å møtes for å bli enda bedre kunstnere.

For å bli med på Camp Munch må du sende inn en søknad med bilder av din egen kunst sammen med en tekst som forklarer hvorfor nettopp du ønsker å delta på Camp Munch Moss.

Arbeidsprøvene du sender inn må vise hva du liker å jobbe med, og gi arrangørene et innblikk i uttrykket og stilen din.

Deltakere blir plukket ut av en kunstfaglig jury bestående av Nina Molven fra Fargefabrikken og ansvarlig representant fra Moss kommune, kulturrådgiver Arnt Fredheim. De understreker at det ikke er tegneferdigheter eller andre tekniske krav som er i fokus, men at juryen legger aller mest vekt på søkerens motivasjon for å være med.

Søknadsskjema til campen finner du er og fristen er, som nevnt tidligere, 3. mai. Påmeldingen er bindene.

Praktisk informasjon om campen

  • Deltakerne kommer til Galleri Røed på Jeløya søndag ettermiddag/kveld 30. juni. Her er det lagt opp til overnatting i telt med nattevakter til stede. Deltakere oppfordres til å ha med telt, men arrangørene sier de kan bistå dersom det er behov. Mer detaljer kommer etter påmelding.
  • Mandag starter det faglige femdagersprogrammet der profesjonelle kunstnere guider deltakerne gjennom ulike kreative workshops. Undervisningen foregår i Galleri F15 sine lokaler 09.00-16.00 hver dag, med en god lunsjpause.
  • Camp Munch-deltakerne får en profesjonell og grundig innføring i ulike temaer og teknikker, før de løser spennende og kreative oppgaver.
  • Kveldene fylles med ulike faglige og sosiale aktiviteter, og deltakerne kan gjerne påvirke innholdet i kveldsaktivitetene.
  • Lørdag avsluttes campen med en utstilling og åpen dag der deltakernes arbeider stilles ut.
  • Her blir det også drop-in workshops, aktiviteter og underholdning.
  • Lørdagen er åpen for publikum og markerer slutten på en kreativ og sosial uke i Edvard Munchs ånd og fotspor.
  • Deltakerne må selv sørge for å komme seg til og fra Jeløya ved oppstart og avslutning.
  • All transport i løpet av uken er inkludert.
  • Deltakerne spaserer mellom ulike aktiviteter på kveldstid og fra overnattingssted til undervisningssted på morgenen og på ettermiddagen.
  • Deltakeravgiften er på 3500 kroner og dekker både overnatting, undervisning med profesjonelle lærere, alt av utstyr og alle måltider.
  • Det er mulig å få redusert deltakeravgift med støtte fra kommunen. Kontakt oss dersom det er ønskelig.
  • Camp Munch Moss støttes av: Moss kommune (hovedarrangør), Galleri F15, Galleri Røed, Fargefabrikken (kunstnerisk ansvarlig, legger opp det faglige innholdet og sørger for å finne dyktige kunstnere til å undervise) og Sparebankstiftelsen DNB.