Nemlig den spektakulære og dramatiske flukten til narkoforbryteren Jonas Wold fra Hotel Refsnes Gods 27. juli 1988. Moss Avis lagde i 2015 en videodokumentar om saken. Nå kan du også høre hotellansatte, journalister og politifolk som var på jobb den dagen mimre om den storstilte jakten på rømlingen i podkasten «Glemmer det aldri».

Blant annet forteller politiadjutant Jon Granrud i mossepolitiet om den omfattende politijakten.

– Det var viktigst å få sperra den derre Kanalbrua, minnes Granrud.

Den spektakulære flukten dominerte nyhetsbildet i Norge i store deler av sommeren 1988. Den da 33 år gamle Jonas Wold hadde et synderegister så langt som et vondt år.

Stakk fra andebrystet

Han sonet i toppetasjen i Kirkegaten 14 i Moss, men for å feire 33-årsdagen sin onsdag 27. juli 1988, hadde han søkt om å få gå ut for å spise en bedre middag på Hotell Refsnes Gods.

Det fikk han klarsignal til og sammen med en fengselsbetjent og en sosialsekretær dro Jonas Wold til Jeløy. Der bestilte han andebryst og en flaske Le Cardinal til maten. Men under middagen spurte Wold om veien til toalettet og forsvant.

Om serien: «Glemmer det aldri» byr på minidokumentarer om dramatiske hendelser i nyere mossehistorie. Serien ble opprinnelig publisert som en videoserie i 2015. Podkastepisoden ble publisert første gang i 2023.

Lytt til episodene her:

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da Jonas Wold rømte fra Refsnes Gods

00:00
/
00:00

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da Moss møtte Real Madrid

00:00
/
00:00

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da blokka brant

00:00
/
00:00

Vil du høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.

Podkastene er tilgjengelig for alle på Spotify og Apple iTunes.

Har du et Alt+ abonnement på Moss Avis kan du i tillegg finne dem i podkast-appen Untold, sammen med hundrevis av andre podkastserier fra mediehus som Aftenposten, VG og NRK, og fra uavhengige produsenter som Monster og Svarttrost.