Ett av de mange arrangementene som ble arrangert i Moss under «Turist i egen by» lørdag, var rundtur med lokalmat, og Moss i sentrums Kristin Utakleiv kan melde om svært god respons på arrangementet nok en gang.

I år som i fjor, var arrangementet utsolgt med rett i underkant av 40 deltakere som fikk en fem timers rundtur i det lokale matfatet.

– Målet for turen er at folk skal kunne bli enda bedre kjent med lokalmaten, historien og menneskene. Vi har mange historier og magiske råvarer. Matfatet er stort nok akkurat her hvor vi bor, påpeker Utakleiv,

– Kommer ikke nærmere vingårdene i Italia

Rundturen hadde sitt første stopp på Fossen bar & bistro i Møllebyen med lokal mat på menyen krydret med historiefortelling fra Arnt Fredheim fra kulturavdelingen.

– Vi gjorde det litt annerledes i år, sånn som når man er på ferie i utlandet hvor man starter med frokost på restaurant.

Ferden gikk så videre til Rygge med besøk på både Dyre gård, Rygge Meieri og Ekeby gård.

Værgudene viste seg også fra sin beste side med strålende sol fra blå himmel, og sommertemperaturer.

– Med rusletur i eplerankene kommer du ikke nærmere vingårdene i Italia. Moss har jo også lang historie og tradisjon med både vafler og øl, så det måtte også med i år, sier Utakleiv.

Folk stiller opp

Mange av de andre arrangementene under Turist i egen by melder også om godt besøk.

– Når byen gir oss sommer og sol med masse folk i bundad og penklær, så kan ikke Moss bli vakrere. Det har vært mye folk i byen og folk stiller opp for å få med seg foredrag og vandringer. Jeløy kystlag synes det var veldig gøy å få med seg folk ut på vannet. Vandringen på Høyda var også godt besøkt, sier Utakleiv.

– Veldig mye av dette kan man oppleve resten av året også, men da på egen hånd, påpeker hun til sist.

Bildeserie

Se alle bildene fra "turist i egen by"