Nå er det avdekket at lederen i Moss Frp, Niklas Memic-Eriksen, ringte til en kvinnelig journalist og uttalte at “hun trengte pikk”. Dette ble sagt i hans eget utdrikningslag, hvor også Erlend Wiborg var til stede. Begge de to politikerne har fått straff fra eget parti for det som skjedde - Wiborg for at han ikke varslet. Memic-Eriksen hevder overfor Moss Avis at dette var en sjargong mellom journalisten og ham. Hun tilbakeviser dette på det sterkeste. Uansett er det helt utrolig at Frp toppene tror dette er greit. Man skulle jo tro at lov og orden partiet Frp har lært noe av tidligere skandaler i partiet, men det ser ikke slik ut. For velgerne kan imidlertid dette innsynet i partiets indre liv være interessant. Spørsmålet blir jo om det er politikere med slike holdninger vi ønsker skal representere folket.

Frp er et parti med en lang historie når det gjelder sexskandaler. Her går det en blå tråd fra Terje Søviknes saken, til Bård Hoksrud og til Moss Frps tidligere frontfigur, Ulf Leirstein. La oss håpe at den siste griseprat-saken fra det famøse utdrikningslaget ikke er noe som sitter i veggene i Moss og Østfold Frp. Velgerne må kunne ha større forventninger enn det vi nå har sett til folkevalgtes oppførsel. Vi snakker tross alt personer som er avhengige av tillit. Ikke minst burde det skjedde en holdningsendring etter metoo bølgen skyllet over Norge og Ap mottok flere varsler mot Trond Giske for seksuell trakassering. Dette endte med at den profilerte Ap- politikeren trakk seg - som den mest kjente metoo saken i Norge.

I metoo begrepet ligger det at offeret eller den som utsettes for seksuell trakassering skal kunne bryte tausheten og si i fra om ting som ikke er greit - og det må respekteres. Da blir det spesielt at Memic-Eriksen påstår at han og den kvinnelige journalisten hadde en seksualisert sjargong - noe hun avviser kontant. Det kan se ut som om lederen i Moss Frp forsøker å skyve skylden over på kvinnen. Han unnlater å svare på om han syntes dette er en grei omgangstone - det er fullt forståelig. Frp sentralt reagerte med å straffe de to, men ikke særlig strengt. Imidlertid må et parti som vil ha strengere straffer for det aller meste legge silkehanskene på hylla også når det gjelder deres egne. Dessuten er det all mulig grunn til å stille seg spørsmålet hva slike saker som dette gjør med kvinners syn på politikk. Grisepraten til gutta virker nok ikke særlig forlokkende på jenter som tenker på å engasjere seg politisk.