I Holmestrand er seks personer er brakt til sykehus etter en alvorlig frontkollisjon.

To biler frontkolliderte ved 7.30-tiden på den glatte Fjordveien. To av seks involverte personer ble fløyet til Ullevaal sykehus med redningshelikopter. Veien ble sperret i begge retninger, og det oppsto lange køer.

– Fire er kjørt til sykehus med ambulanse. En av de som ble fløyet, ble betegnet som alvorlig skadd av lege på stedet, sier Marius Fossvold i politiet til VG.

I tillegg er det skjedd flere mindre alvorlig ulykker og utforkjøringer, også lenger nord i landet.

– I dag er det blitt mildere vær i Nord-Troms og Finnmark, og det er dermed stedvis glatt. Kjør etter forholdene. Strøbiler er ute, tvitrer Vegtrafikksentralen nord.

I Indre Østfold kjørte en skolebuss med fem barn om bord av veien, men heldigvis ble ingen skadd her.

Snøkaoset uteble

På Østlandet var det på forhånd ventet en del snø, og bilister ble advart mot nytt trafikkaos. Det gikk bedre enn fryktet, men i stedet er det nå regn og temperaturer like under null samskaper problemer.

– I Oslo er det mer blanding av snø og regn som kommer nå, det kan fryse på bakken siden det er litt under null grader. Dermed blir det glatt i alle fall første del av dagen, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NRK torsdag formiddag.


Aller glattest er det på veiene i Vestfold, litt inn fra kysten. Litt oppover i høyden kommer nedbøren som snø, som gir et litt greiere føre.

På Sørlandet har nedbøren stort sett gått helt over i regn, sier meteorologen.

Farevarsler i fleng

Meteorologisk institutt har sendt ut en rekke farevarsler i det siste:

– Vind og snø gir snøfokk i fjellet.

– Is og snø gir vanskelig kjøreforhold sør på Østlandet og Sørlandet i dag.

– I ytre strøk av Agder ventes mye regn fra sent i ettermiddag.

– I indre strøk av Østlandet ventes mye snø i morgen.

– Vær forberedt i bilen

Både Vegvesenet og fylkeskommunene har forberedt seg godt på de ulike scenarioene for vinterværet de nærmeste dagene.

– Vegvesenet, fylkeskommunene og entreprenørene har tilgang på værdata og værprognoser og planlegger vinterdriftstiltak som salting, strøing og brøyting ut fra dette. Utstyret er klart, og vaktlagene er klare, forsikret veimyndighetene i en pressemelding onsdag.

De understreker likevel at den enkelte trafikant har et ansvar:

– Ha på vinterdekk, ha ekstra mat, drikke og varme tepper i bilen. Og ikke minst: Vurder om du kan la bilen stå, om dette er en kjøretur du er helt nødt til å ta, skriver de.