– Hvordan helgeværet blir er faktisk et godt spørsmål. Det ser ut til å litt mer skyer enn først antatt, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad torsdag formiddag.

Det er spesielt søndagen som får et større skydekke enn man først trodde.

– Det er også noe mulig at det kan komme litt regnbyger denne dagen, legger Mjelstad til.

Han betrygger likevel om at det blir en særdeles fin helg værmessig. Det er stor sannsynlighet for å komme opp i sommertemperaturer.

– Lørdagen heller jeg på at får det aller fineste været. Liker du 20 grader og sol kommer du til å trives denne dagen, sier han.

Fredag er det også god sjanse for temperaturer rundt 20 grader. Det er spådd hele 22 grader maks, ifølge Yr. Søndag er det ventet å bli maks 15 grader.

– Det er veldig pent og fint vær i Østfold nå, men Moss peker seg bra ut. Det blir flott vær der bare litt ekstra vind langs kysten kanskje.

Gul farevarsel

Meteorologene har fra torsdag av sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare. Flere steder er det lokal gress- og lyngbrannfare og det kommer til å vare inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

– Vi har vært i dialog med lokale brannvesen og de mener at det har tørket fort siden forrige runde med nedbør. Vi ble derfor enige om å ha et farevarsel på gult nivå og varselet kommer til å vare ut uken i utgangspunktet, sier Mjelstad.

Han legger til at langtidsvarselet ut over neste uke også ser svært tørt ut. Det er derfor god sjanse for at farevarselet blir utvidet.

– Det som er det viktigste er at folk nå respekterer bålforbudet og ikke bruker åpen ild, sier meteorologen.