Årets versjon av World Tour rittet Tour of Scandinavia er dessverre avlyst på grunn av manglende finansiering. Det jobbes imidlertid med restrukturering av rittkonseptet med tanke på å komme styrket tilbake i 2025 med et nytt rittkonsept på World Tour nivå.

– Det er med tungt hjerte vi i styret, sammen med eiere og administrasjon, har kommet fram til at det dessverre ikke er forsvarlig å arrangere Tour of Scandinavia inneværende år, sier styreleder Andreas Lervik i en pressemelding.

– Det er blitt jobbet intenst de siste ukene for å forsøke å finne løsninger som sikrer et finansielt grunnlag for å gjennomføre rittet, men vi må erkjenne at vi ikke har lykkes. Det mangler i størrelsesorden cirka 3 millioner kroner med tanke på å gå i balanse økonomisk og da er det uansvarlig å planlegge med gjennomføring i år, legger styrelederen til.

Daglig leder i Ladies Tour of Norway, Marius Jørgensen, forteller at mesteparten av planleggingen med hensyn til design av etapper, vertskapskommuner, TV-rettigheter og lignende er på plass, men finansieringen uteblir:

– Da er det riktig av oss å stoppe nå, utdyper han.

World Tour rittet var planlagt arrangert over fire dager fra 29 august til 1 september. Som en del av World Tour uken var det også planlagt å arrangere fjorårets suksessfulle nyvinning, det nordiske ungdomsrittet for kvinner, Nordic Youth Challenge.

– Disse arrangementene blir det nå dessverre ikke noe av, men vi planlegger med å gjennomføre både Sommersykkelskole i samarbeid med Green Cycling og Tour of Norway for Kids som vanlig, kan Jørgensen fortelle.